30 Ιούνιος 2018, 00:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούνιος 2018, 23:35

Μεσογειακοί Αγώνες: Πέντε μετάλλια κατέκτησε σήμερα η Ελλάδα

  • Μεσογειακοί Αγώνες: Πέντε μετάλλια κατέκτησε σήμερα η Ελλάδα
    Η Αθανασία Φακίδη με το χρυσό μετάλλιο (φωτ.: Hellenic Olympic Committee)

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν και η σημερινή μέρα στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα για την ελληνική αποστολή, καθώς πρόσθεσε στη «γαλανόλευκη» συλλογή ένα χρυσό, δύο ασημένια και δύο χάλκινα.

Συνολικά η Ελλάδα έχει κατακτήσει μέχρι τώρα 34 μετάλλια στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες.

Η ιστιοπλόος των Λέιζερ Ράντιαλ Αθανασία Φακίδη κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της. Στα RSX, ο Βύρων Κοκκαλάνης ήρθε 4ος. Στον στίβο, ο Κωνσταντίνος Μπανιώτης πέρασε με την πρώτη τα 2,23 μέτρα στο άλμα εις ύψος και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μ. εμπόδια σε 13.30. Ο χρόνος της ήταν ίδιος με της Λουμινόσα Μπολιόλι (Ιταλία) και οι κριτές αποφάσισαν να δώσουν δύο ασημένια μετάλλια.

Δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η ελληνική πυγμαχία. Στην τρίτη θέση κατέκτησε στα 64 κ. ο Αλέξης Τσανικίδης και στα 81 κ. ο Πολυνείκης Καλαμάρας.

Εντυπωσιακή ήταν η νίκη της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών απέναντι στην Τουρκία με 21-2. Οι διεθνείς μας θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του τουρνουά. Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών συνέτριψε με 29-0 την Πορτογαλία και θα διεκδικήσει απέναντι στη Γαλλία το χάλκινο μετάλλιο.

Τέλος, η Εθνική ομάδα βόλεϊ των γυναικών επιβλήθηκε με 3-2 σετ επί της Γαλλίας και την Κυριακή θα αγωνιστεί στον τελικό μετά από 13 χρόνια.