29 Ιούνιος 2018, 19:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούνιος 2018, 18:51

Τσίπρας: Ο Ερντογάν έθεσε εμμέσως θέμα ανταλλαγής των 2 στρατιωτικών με τους «8»

  • Τσίπρας: Τι αναμένεται να πει στο συνέδριο του SPD στη Γερμανία σήμερα
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / consilium.europa.eu / Enzo Zucchi)

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας ερωτήθηκε για το αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του έθεσε θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πρόσφατο τηλεφώνημά του στον Τούρκο πρόεδρο, τονίζοντας πως τέθηκε εμμέσως το ζήτημα.

«Είναι γνωστές οι απόψεις του κ. Ερντογάν. Εγώ τον πήρα για να τον συγχαρώ και του έθεσα το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, λέγοντάς του ότι είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει αυτό το αγκάθι στις σχέσεις μας. Τον διαβεβαίωσα ότι είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στις σχέσεις καλής γειτονίας και ότι δεν πρέπει να αναζητά εχθρούς ανάμεσά μας», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μου είπε ότι έχει το γνωστό πρόβλημα (σ.σ.: για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς), του απάντησα όπως έπρεπε να του απαντήσω. Για να είμαι ειλικρινής όμως, δεν έκανε απόλυτο παραλληλισμό των δύο θεμάτων, είπε απλώς ότι υπάρχει και αυτό το θέμα στο τραπέζι».

Τέλος, όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Τούρκος πρόεδρος του είπε πως «είναι μια ευκαιρία να τα πούμε από κοντά στην επόμενη σύνοδο του NATO (σ.σ.: 11 και 12 Ιουλίου). Ας ελπίσουμε ότι θα είναι εποικοδομητική αυτή η συνάντηση».