26 Ιούνιος 2018, 13:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2018, 13:04

Ελληνοαμερικανοί μαθητές καθαρίζουν τις ακτές της Σαρωνίδας και ζητούν βοήθεια

  • Ελληνοαμερικανοί μαθητές καθαρίζουν τις ακτές της Σαρωνίδας και ζητούν βοήθεια
    (Φωτ.: saronikos.gr)

Πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του βυθού και της ακτής της κεντρικής παραλίας της Σαρωνίδας αναλαμβάνει η ελληνοαμερικανική φοιτητική οργάνωση National Hellenic Student Association of North America.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου σε συνεργασία με την οργάνωση Ethelon και την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – THI).

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Θωμόπουλο, πρόεδρο του NHSA, οι διάφορες δράσεις εθελοντισμού στην Ελλάδα όχι μόνο συμβάλλουν στην καλλιέργεια της οικολογικής ευαισθησίας αλλά βοηθούν και τους Ελληνοαμερικανούς μαθητές να διατηρήσουν ζωντανούς τους δεσμούς τους με την μητέρα πατρίδα.

«Το NHSA πιστεύει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για τον καθαρισμό της παραλίας προσφέρει μια ευκαιρία στους Έλληνες της διασποράς και της τοπικής κοινότητας να ενώσουν τις προσπάθειές τους για την αποκατάσταση των όμορφων παραλιών της Ελλάδας αλλά και για την επιμόρφωση των νέων εθελοντών που θα βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών περιβαλλοντολογικών ζημιών. Καθώς τα πλαστικά και τα άλλα απορρίμματα συνεχίζουν να συσσωρεύονται σε όγκο ρεκόρ στους ωκεανούς και κατά μήκος των ακτών, η βλάβη που προκαλείται στα παγκόσμια οικοσυστήματα απαιτεί την άμεση προσοχή μας. Γι’ αυτό το NHSA καλεί όλους τους Έλληνες και τους φιλέλληνες να συμμετάσχουν σ’ αυτή την προσπάθεια», αναφέρει η ανακοίνωση της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Π. Κασφίκης.