25 Ιούνιος 2018, 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2018, 11:37

Σεισμός στην Πύλο: Σε πλήρη εξέλιξη η σεισμική δραστηριότητα

  • Σεισμός νότια του Καστελόριζου 2
    (Φωτ. αρχείου: EPA)

Μέχρι και την Πάτρα έγινε αισθητός ο σεισμός που σημειώθηκε στις 8:14 στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Πύλου, και σήκωσε κυριολεκτικά στο πόδι τη μεσσηνιακή κωμόπολη μιας και ήταν σχετικά μεγάλης διάρκειας. Το μέγεθός του, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, είναι 5,4 βαθμοί, το εστιακό του βάθος 10 χλμ. και το επίκεντρό του 28 χλμ. νοτιοδυτικά της Μεθώνης. Αν και η περιοχή είναι σεισμογενής, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, και όπως δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Πύλου Δημήτρης Καφαντάρης η αστυνομία και η πυροσβεστική βρίσκονται στο δρόμο για οτιδήποτε χρειαστεί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί και αρκετές δονήσεις με μικρότερα μεγέθη. Ωστόσο, απέφυγε να πει αν ο πρωινός ήταν ο κύριος σεισμός, και τόνισε ότι η σεισμική δραστηριότητα είναι σε πλήρη εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι και τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν δονήσεις.

«Χρειάζεται προσοχή στην επιστημονική παρακολούθηση και αξιολόγηση τις επόμενες ώρες και ημέρες», υπογράμμισε ο Γεράσιμος Παδόπουλος, καθησυχάζοντας, όμως, τους πολίτες λέγοντας ότι τα στοιχεία δεν συνηγορούν στο ότι κάποιος πρέπει να αλλάξει την καθημερινότητά του.