25 Ιούνιος 2018, 00:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2018, 00:16

Έντονη κακοκαιρία από Δευτέρα έως και Πέμπτη θα φέρει η «Νεφέλη»

  • Έντονη κακοκαιρία από Δευτέρα έως και Πέμπτη θα φέρει η «Νεφέλη»
    (Φωτ.: pixabay.com)

Η νέα κακοκαιρία «Νεφέλη» –όπως ονομάστηκε από την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών– θα φέρει σημαντική επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη.

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους ενδέχεται να έχουν αρκετά έντονο χαρακτήρα και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Περισσότερο θα επηρεασθούν τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με έμφαση στην κεντρική, την ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα, καθώς επίσης το βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο και οι Σποράδες. Σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με το meteo, αναμένεται να πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού, ικανές να προκαλέσουν προβλήματα.

Τη Δευτέρα η «Νεφέλη» θα επηρεάσει κυρίως το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο, με έντονες βροχοπτώσεις και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Παροδικές βροχές ή καταιγίδες μικρότερης έντασης θα εκδηλωθούν επίσης στη Μακεδονία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, και πιθανόν αργά το βράδυ στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ανατολική Στερεά και στο Αιγαίο τους 28-30°C, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχοπτώσεις, δεν θα ξεπεράσει τους 25-27°C.

Την Τρίτη η «Νεφέλη» θα ενισχυθεί δίνοντας κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με εξαίρεση τα νησιωτικά τμήματα του Νοτιοανατολικού Αιγαίου. Τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, σταδιακά στη βόρεια Ελλάδα και στην ανατολική Στερεά, και πιθανώς στη δυτική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 20-22°C.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη η «Νεφέλη» θα συνεχίσει να επηρεάζει κυρίως το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα φτάσει στους 28-30 βαθμούς. Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση την Παρασκευή.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΔρ.