23 Ιούνιος 2018, 16:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούνιος 2018, 16:22

Στη Βουλή η ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας

  • Η μάχη για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Στη Βουλή των Ελλήνων θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας. Οι εργασίες της Συνέλευσης θα διεξαχθούν στις 26 και 27 Ιουνίου 2018, στην αίθουσα Γερουσίας του ελληνικού Κοινοβουλίου, στο οποίο βρίσκεται η έδρα της Συνέλευσης, με τη συμμετοχή περί των 100 βουλευτών, εκπροσώπων από 25 Κοινοβούλια και 10 Κοινοβουλευτικές Ομάδες, καθώς και μεμονωμένων κοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων.

Την επίσημη έναρξη της επετειακής Γενικής Συνέλευσης θα κηρύξει, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 19:30, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου έχουν προσκληθεί να παραστούν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, η αντιπρόεδρος της ρωσικής κρατικής Δούμα Irina Yarovaya, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Δούμα Volodin Vyacheslav.

Επιπλέον, στην τελετή έναρξης θα απευθύνουν χαιρετισμό η αντιπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) Benbadis Fawzia, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των κρατών μελών της Ισλαμικής Συνεργασίας (PUIC) Ali Ashgar Mohammadi Sijani και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για τη Μεσόγειο (ΡΑΜ) Pedro Roque.

Παράλληλα, ο Π. Παυλόπουλος, στο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, θα εγκαινιάσει την έκθεση αγιογραφίας της ΔΣΟ με θέμα «Η Ανάσταση του Ιησού», η οποία αποτελείται από έργα που φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου διαγωνισμού αγιογραφίας που διοργάνωσε η ΔΣΟ, στον οποίο συμμετείχαν 63 καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο.

Την Τρίτη 26 Ιουνίου, στις 18:00, ο Ν. Βούτσης θα εγκαινιάσει έκθεση για την ιστορία των ελληνορωσικών σχέσεων με θέμα «Διαδρομή από το παρελθόν - Ιστορία στραμμένη στο μέλλον», στον εκθεσιακό χώρο του κτηρίου της Βουλής, επί της λεωφόρου Αμαλίας 22-24. Ο Ν. Βούτσης θα έχει εξάλλου συνάντηση με την αντιπρόεδρο Irina Yarovaya, στο γραφείο του στη Βουλή, την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 11:00.

Κατά τις διήμερες εργασίες της, η ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας θα εκλέξει τα όργανά της.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της θ’ ακολουθήσει σειρά επισκέψεων σε χώρους δραστηριοτήτων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ενώ το σύνολο των βουλευτών προβλέπεται να παραστεί και στην υπαίθρια ακολουθία του εσπερινού της εορτής του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, στον ιερό βράχο της Πνύκας.