23 Ιούνιος 2018, 11:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούνιος 2018, 10:14

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα-Καλλιθέα για τον βραδινό αγώνα δρόμου SNF Run

  • Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα-Καλλιθέα για τον βραδινό αγώνα δρόμου SNF Run
    (Φωτ.: Stavros Niarchos Foundation / Facebook)

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί, για τέταρτη χρονιά, ο βραδινός αγώνας δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας. Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Summer Nostos Festival (SNFestival), που διοργανώνονται και χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Το SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το ΙΣΝ, με τη διοργανωτική επίβλεψη από την AMKE Αναγέννηση & Πρόοδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο αγώνας διεξάγεται με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, με την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής ΕΚΠΑ και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο βραδινός αγώνας δρόμου SNF RUN έχει αναδειχθεί πλέον σε θεσμό, με περισσότερους από 10.000 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών να έχουν λάβει μέρος στα προηγούμενα τρία χρόνια διοργάνωσής του. Ο φετινός αγώνας περιλαμβάνει διαδρομές των 6 και των 10 χιλιομέτρων, καθώς και διαδρομή 1 χιλιομέτρου για αθλητές των Special Olympics. Η εκκίνηση των δύο πρώτων διαδρομών θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τους δρομείς να διασχίζουν το κέντρο της πόλης και στη συνέχεια, μέσω της Λεωφόρου Συγγρού, όλοι οι δρομείς θα τερματίσουν στο ΚΠΙΣΝ.

Πρώτοι ξεκινούν οι δρομείς των 10 χλμ., στις 20:50, ενώ περίπου 10 λεπτά αργότερα, στις 21:00, θα ξεκινήσουν και οι δρομείς των 6 χλμ.

Στις 22:00 θα γίνει η απονομή των μεταλλίων του SNF RUN στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος ενώ θα ακολουθήσει γιορτή πυροτεχνημάτων. Η βραδιά θα κλείσει με την πολυαναμενόμενη συναυλία των Animal Collective στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival.

Λόγω διεξαγωγής των αγώνων δρόμου θα πραγματοποιηθεί σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας, κατά το χρονικό διάστημα από τις 19:00 έως τις 22:40 περίπου, ενώ δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων κατά το χρονικό διάστημα από τις 06:00 έως 22:40 περίπου σε λεωφόρους και οδούς περιοχής Δήμων Αθηναίων και Καλλιθέας.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.