22 Ιούνιος 2018, 21:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούνιος 2018, 21:29

Π. Καμμένος: Δεν φτάσαμε στο τέλος της κοινής πορείας με τον Τσίπρα

  • Π. Καμμένος: Δεν φτάσαμε στο τέλος της κοινής πορείας με τον Τσίπρα
    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλάει στο Ζάππειο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

«Έξι χρόνια πριν ένα κίνημα πολιτών ενώθηκε υπό το σκοπό να επανακτήσει η πατρίδα εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια απελευθερώνοντας την χώρα από τα δεσμά του ΔΝΤ, που μας είχαν αποκόψει από τον ευρωπαϊκό κορμό, που στηρίχθηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα» ανέφερε αρχικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανεβαίνοντας στο βήμα μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινή συνεδρίαση των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο Ζάππειο.

«Σήμερα είναι ιστορική ημέρα για το έθνος διότι η πατρίδα έσπασε τα δεσμά, χωρίς να χυθεί αίμα μεταξύ του λαού της όπως έγινε στις περισσότερες περιπτώσεις που το ΔΝΤ ανέλαβε τη διοίκηση χώρας. Αποφύγαμε τον εμφύλιο, το καταφέρατε εσείς, τα μέλη των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Δεν φτάσαμε στο τέλος αυτής της κοινής πορείας με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως πολλοί επιθυμούν», υπογράμμισε. «Αντέξαμε, αντέχουμε και θα νικήσουμε», σημείωσε. «Και στα εθνικά θέματα αποδείξαμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να φυλάξουμε Θερμοπύλες», πρόσθεσε.

Ο Π. Καμμένος διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «παραμένουμε σταθεροί στις αξίες και τις αρχές μας και αυτή η συνεργασία ήταν, είναι και θα είναι μια έντιμη συνεργασία, προς όφελος της πατρίδας και του λαού της» και δήλωσε πως η Ελλάδα «έχει ηγέτη του έναν έντιμο και άξιο πρωθυπουργό, τον καλύτερο πρωθυπουργό που έχει περάσει στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, τον Αλέξη Τσίπρα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: «Αντίθετα με τον εμφύλιο καταφέραμε την εθνική συμφιλίωση την οποία συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη όλοι οι Έλληνες. Όταν με κάλεσε ο Τσίπρας είχα πει αρχίζει η επιχείρηση Γοργοπόταμος όπως τότε που ο Άρης και ο Ζέρβας κατάφεραν να τινάξουν την γέφυρα. Αφού η επιχείρηση Γοργοπόταμος τελείωσε, αρχίζει το σχέδιο Μάρσαλ με την βοήθεια των Ελλήνων.

»Εάν οι ΑΝΕΛ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε υποκύψει στην τρομοκρατία και στην πρόταση δυσπιστίας, με προφανή δόλο, όχι για το όνομα της Μακεδονίας αλλά για να ρίξουν την κυβέρνηση , δεν θα φτάναμε στη σημερινή μέρα. Είχαν μάθει το Ζάππειο για να υπόσχονται, εμείς για να ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής μας».