22 Ιούνιος 2018, 15:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούνιος 2018, 15:06

Ο 22ος Ακριτικός Κύκλος αφιερώνεται σε όλους τους «Ακρίτες του Πόντου» Σταυρούπολης

  • Ο «23ος Ακριτικός Κύκλος» ανοίγει με συμβολική πατινάδα για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
    Από παλαιότερο «Ακριτικό Κύκλο»

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου ξεκινά ο 22ος Ακριτικός Κύκλος, εκ των κορυφαίων και μαζικότερων εκδηλώσεων πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» μέσα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.

Πολύς κόσμος αναμένεται να τιμήσει και φέτος τις πενθήμερες εκδηλώσεις που κορυφώνονται τη Δευτέρα 2 Ιουλίου.

Η διοργάνωση θα έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος ο Σύλλογος κλείνει 40 χρόνια από την ίδρυσή του. «Στο διάβα όλων αυτών των χρόνων και μέσα από τις αμέτρητες δράσεις μας, μέλημά μας ήταν –και παραμένει– να μάθουμε στους νεότερους την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας. Οι φετινές εκδηλώσεις του 22ου Ακριτικού Κύκλου είναι αφιερωμένες σε όλα τα μέλη μας, στους "Ακρίτες του Πόντου" Σταυρούπολης, σε όλους αυτούς που διάβηκαν το κατώφλι του Συλλόγου βάζοντας ένα λιθαράκι στην ανάδειξη και διάδοση της πλούσιας πολιτισμικής μας κληρονομιάς» ανέφερε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του ιστορικού σωματείου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Επίλεκτα χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, παραδοσιακές χορωδίες, ποντιακά θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις βιβλίων, παρουσίαση μουσικών έργων, ζωγραφικής, ειδών λαϊκής παραδοσιακής τέχνης και γαστρονομίας, βιντεοπροβολές από τον Πόντο και πολλοί καταξιωμένοι Πόντιοι καλλιτέχνες συνθέτουν τη πλούσια θεματολογία του 22ου Ακριτικού Κύκλου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Παύλου Μελά και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ).

  • Χορηγός επικοινωνίας είναι το pontos-news.gr.
Εκδηλωσεις