21 Ιούνιος 2018, 14:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούνιος 2018, 14:53

Προφυλακιστέος ο Αρτέμης Σώρρας

  • Προφυλακιστέος ο Αρτέμης Σώρρας
    Μέλη και οπαδοί της ΜΚΟ «Ελλήνων Συνέλευσις» στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος σήμερα μεταφέρθηκε για δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μέχρι να οριστεί η δίκη του. Έξω από τα δικαστήρια από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί οπαδοί του –κάποιοι έφτασαν στην Αθήνα με πούλμαν–, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν σημαίες και πανό με συνθήματα και για τη Μακεδονία.

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ «Ελλήνων Συνέλευσις» φέρεται να αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και να δήλωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα.

Τα κακουργήματα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο είναι αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι συγκεκριμένες πράξεις τού αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου τον φέρνουν αντιμέτωπο με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η δικαιοσύνη ξεκίνησε να εξετάζει την υπόθεση μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε κυρίως στις Εφορίες, αλλά και σε ασφαλιστικά Ταμεία, όταν οπαδοί και μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» κατέθεταν τα «εξώδικα Σώρρα» ζητώντας συμψηφισμό των χρεών τους με τα 600 δισ. ευρώ που κατέχει σε ομόλογα. Ο Αρτέμης Σώρρας, πάντως, φέρεται να ισχυρίζεται ότι όλους αυτούς τους μήνες που εκκρεμούσε σε βάρος του το ένταλμα σύλληψης δεν κρυβόταν, αλλά προστάτευε τη ζωή του.