21 Ιούνιος 2018, 12:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούνιος 2018, 12:39

Όλη η συγκινητική τελετή στο γήπεδο της ΑΕΚ με τους πρόσφυγες πρώτης γενιάς (βίντεο)

  • Όλη η συγκινητική τελετή στο γήπεδο της ΑΕΚ με τους πρόσφυγες πρώτης γενιάς (βίντεο)
    Ο Σταυρίκος Παπαβραμίδης από την Τραπεζούντα και Ευαγγελία Στραβαρίδη από τα Βουρλά ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα (φωτ.: Σοφία Λυσιόβα)

Τα ροζιασμένα χέρια τους πήραν χώμα από τις πατρίδες που άφησαν πίσω πριν από εκατό και πλέον χρόνια και το έριξαν στα θεμέλια της «Αγια-Σοφιάς», του σπιτιού της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δύο πρόσφυγες πρώτης γενιάς, ο 106χρονος Σταυρίκος Παπαβραμίδης από την Τραπεζούντα και η 102χρονη Ευαγγελία Στραβαρίδη από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας, σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης στη χθεσινή λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μικρασιατών Χαλανδρίου «Ρίζες» και με την υποστήριξη της ΑΕΚ.

Ήταν άλλωστε τα τιμώμενα πρόσωπα, και μια υπενθύμιση ότι στο συγκεκριμένο σημείο της Νέας Φιλαδέλφειας θα τιμάται στο διηνεκές ο προσφυγικός ελληνισμός.

Ο Νίκος Καραμπουρνιώτης, πρόεδρος του συλλόγου «Ρίζες», είχε υπογραμμίσει στο pontos-news.gr πως αυτοί οι δύο άνθρωποι αποτελούν «τη ζωντανή ιστορία μας και θεωρούμε μεγάλη τιμή ότι θα τοποθετήσουν χώμα στο γήπεδο της ΑΕΚ από τις αλησμόνητες πατρίδες». Να σημειώσουμε πως το χώμα είχε συγκεντρωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα από περιοχές της Ιωνίας, του Πόντου (από την Παναγία Σουμελά), της Καππαδοκίας, της Κωνσταντινουπολης, κ.α.

Δείτε όλη τη συγκινητική τελετή στη Νέα Φιλαδέλφεια: