20 Ιούνιος 2018, 21:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούνιος 2018, 22:01

Βολές της Άγκυρας κατά της ελληνικής δικαιοσύνης για την άδεια σε Κουφοντίνα

  • Νέα πρόκληση: Η Τουρκία χαρακτηρίζει «ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή στην Κύπρο
    Άποψη του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

Την απόφαση των ελληνικών Αρχών να χορηγήσουν νέα 48ωρη άδεια στο ηγετικό στέλεχος της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα καταδικάζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Άγκυρα ρίχνει «βολές» σχετικά με τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα, ενώ καλεί τις ελληνικές αρχές να μην κάνουν βήματα που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και εγκαλεί τη χώρα μας να «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την τιμωρία των τρομοκρατών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, όπως την δημοσιοποίησε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu: «Καταδικάζουμε εντόνως την απόφαση να δοθεί άδεια για τρίτη φορά στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε τις αμφιβολίες μας σχετικά με τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα. 

»Αυτό το άτομο έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Τσετίν Γκιοργκιού, διπλωματικού υπαλλήλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας το 1991, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1994.

»Η ανοχή που δείχνουν σε έναν τρομοκράτη που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα, είναι ασέβεια στους πεσόντες διπλωμάτες μας όπως και στις οικογένειες τους. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το να επωφεληθεί ένας άνανδρος τρομοκράτης ο οποίος έχει δολοφονήσει τους διπλωμάτες μας που έχουν υπηρετήσει με τιμή στις αντιπροσωπείες μας στο εξωτερικό. Καλούμε τις ελληνικές αρχές να μην κάνουν βήματα που θα αποδυναμώσουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας όπως επίσης και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για την τιμωρία των τρομοκρατών».