23 Ιούνιος 2018, 10:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούνιος 2018, 10:00

Σήμερα το 8ο ποντιακό πανηγύρι του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας

  • Σήμερα το 8ο ποντιακό πανηγύρι του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας
    Χορευτές 4ης και 5ης γενιάς Ποντίων στο 7ο ποντιακό πανηγύρι του συλλόγου (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στο ποντιακό πανηγύρι του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος». Η πλατεία 19ης Μαΐου, που θα φιλοξενήσει τη μεγάλη εκδήλωση, είναι έτοιμη να υποδεχθεί για μια ακόμη χρονιά χιλιάδες Πόντιους και φίλους του Πόντου που θα αναβιώσουν το παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού στον Πόντο.

Οι διοργανωτές δηλώνουν πανέτοιμοι για τη μεγάλη βραδιά και υπόσχονται να οδηγήσουν τους θεατές στα μονοπάτια της χαράς και της ομορφιάς του Πόντου.

«Με το αντάμωμα αυτό, στο οποίο θα συμμετάσχουν όλες οι γενιές, δίνεται η ευκαιρία για άλλη μία φορά να βρεθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, να θυμηθούμε, να συζητήσουμε, και με χορό, τραγούδι και φαγοπότι να διασκεδάσουμε μέχρι το πρωί» είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες στο pontos-news.gr η πρόεδρος του συλλόγου Σοφία Σαββίδου.


Μια μικρή γεύση από το 7ο ποντιακό πανυγύρι

Την έναρξη της εκδήλωσης θα κηρύξουν τα πολυάριθμα χορευτικά τμήματα του «Φάρου», τα οποία θα μπουν στην πλατεία από διαφορετικά σημεία και θα χορέψουν ποντιακούς χορούς ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα και δίνοντας στους θεατές μια πρώτης τάξεως γεύση για το τι θα ακολουθήσει. Στη συνέχεια στη σκηνή θα ανέβουν οι καλλιτέχνες Γιώργος Ατματσίδης, Γιώργος Ιωαννίδης, Σταύρος Σαββίδης, Κώστας Φουλίδης, Γιάννης Κεμεντζετζίδης, Παντελής Νικολαΐδης, Γιώργος Κυριακίδης, Κώστας Αθανασίου και Σάββας Ηλιάδης για ένα δυνατό ποντιακό γλέντι μέχρι το πρωί.

Τα δραστήρια μέλη του συλλόγου έχουν μεριμνήσει για όλα. Στους χώρους της εκδήλωσης θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα για φαγητό, ποτά και αναψυκτικά.

  • Για κρατήσεις θέσεων: 6973 301189, 6972 429362.
  • Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το pontos-news.gr.
Εκδηλωσεις