20 Ιούνιος 2018, 11:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούνιος 2018, 11:13

Σταύρος Θεοδωράκης: Καλή η συμφωνία των Πρεσπών

  • Παραιτείται ο Θεοδωράκης από την ηγεσία του Ποταμιού
    (Φωτ.: ert.gr)

Καλή συμφωνία που υπερασπίζεται τα βασικά που λέγαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια για το ονοματολογικό, είναι αυτή που υπέγραψε η Ελλάδα με την πΓΔΜ, στις Πρέσπες, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

«Θα ψηφίσουμε τη συμφωνία, αλλά δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι υπάρχει ανάγκη να κλείσουμε τα θέματά μας στο βόρεια της χώρας «με πάγια πατριωτική θέση και να απλώσουμε το χέρι στους βόρειους γείτονές μας».

Ερωτηθείς για τη στάση του απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής, απάντησε ότι «είναι πιο συντηρητικό από αυτό που θέλαμε» και ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την 1η Ιουλίου. Διέψευσε τις φήμες ότι θα συνεργαστεί στη κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα ρεπό του Καμμένου και, όταν ρωτήθηκε για προσχώρησή του στον ΣΥΡΙΖΑ ή την Νέα Δημοκρατία, σε ενδεχόμενη αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής, αρνήθηκε κατηγορηματικά ένα τέτοιο σενάριο. «Ένας αρχηγός που τόλμησε να βγει μόνος του και να ιδρύσει κόμμα, πεθαίνει μαζί με το κόμμα του. Αν το κόμμα του πεθάνει. Όμως η περίπτωσή μου δεν είναι αυτή. Πιστεύω ότι το Ποτάμι δεν θα πεθάνει» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης.