20 Ιούνιος 2018, 13:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούνιος 2018, 12:51

Ποντιόπουλα χορεύουν για την αλησμόνητη πατρίδα στο 11ο Παιδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στη Σκύδρα (βίντεο)

  • Σήμερα το 11ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (βίντεο)
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Δάφνης «Παναγία η Κίρεζλι»)

Εκατοντάδες παιδιά και μουσικοί ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και συμμετείχαν στο 11ο Παιδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Το Φεστιβάλ που έχει καταφέρει να γίνει πλέον θεσμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Ιουνίου, στο ανοιχτό θέατρο Μαυροβουνίου, στο Δήμο Σκύδρας.

Περισσότεροι από 500 χορευτές πλημμύρισαν τη σκηνή του θεάτρου παρουσιάζοντας τις χορευτικές τους δυνατότητες στο κοινό.

Οι θεατές που κατέκλυσαν από νωρίς το θέατρο Μαυροβουνίου καμάρωσαν, θαύμασαν και χειροκρότησαν τους λιλιπούτειους χορευτές, οι οποίοι μαθαίνουν από νωρίς να διατηρούν ζωντανή την ποντιακή παράδοση συνεχίζοντας τη διάδοση του ποντιακού πολιτισμού.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΠΟΕ Χρήστος Τοπαλίδης και στη συνέχεια οι χορευτές «εισέβαλλαν» στη σκηνή του θεάτρου χορεύοντας τον πρώτο χορό τους μαζί. Αργότερα τα παιδιά ανά νομό παρουσίασαν ποντιακούς χορούς, εισπράττοντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στο Φεστιβάλ πήραν μέρος –μεταξύ άλλων– χορευτικά συγκροτήματα των ποντιακών συλλόγων Ριζού, Λουτροχωρίου, Δάφνης, Μανδάλου, Ευκαρπίας, Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», Χερσού, Λάρισας, Λευκώνα Σερρών κ.α.

Εκδηλωσεις