19 Ιούνιος 2018, 19:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούνιος 2018, 19:17

Αποκαθίσταται πλήρως την Πέμπτη η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής

  • Πρόβλημα με τα σκουπίδια στον Πειραιά λόγω υπερφόρτωσης στον ΧΥΤΑ Φυλής
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής / Κώστας Κομίνης)

Το τέλος της ταλαιπωρίας των πολιτών με τα σκουπίδια ανακοίνωσε ο ΕΔΣΝΑ, καθώς ανακοίνωσε πως το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ Φυλής ξεπεράστηκε. Μάλιστα, ευχαριστεί τους πολίτες και τους δήμους για την κατανόηση και τη συνεργασία που έδειξαν όσο διήρκεσε η κρίση.

«Η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής που ήδη έχει ξεκινήσει, θα έχει αποκατασταθεί πλήρως την Πέμπτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο ΕΔΣΝΑ υπογραμμίζει πως με «αποκλειστικό κριτήριο» την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων καθώς και την αποτελεσματική αποκατάσταση της ρηγμάτωσης, «έδρασε συστηματικά και αδιάλειπτα ώστε να λυθεί το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ Φυλής, που προκλήθηκε στις 9 και 10 Ιουνίου και επιδεινώθηκε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης».

Τέλος, δηλώνει ότι από την πρώτη στιγμή του συμβάντος υπήρξαν συντονισμένες ενέργειες διοίκησης, εργαζομένων και εξωτερικών συνεργατών του ΕΔΣΝΑ, ενώ ελήφθησαν έκτακτα μέτρα για την αποκατάσταση της ρηγμάτωσης στον χώρο, με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ.