19 Ιούνιος 2018, 18:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούνιος 2018, 17:45

Γιλντιρίμ: Ατυχής η απόφαση των ΗΠΑ να παγώσει την πώληση των F-35

  • Γιλντιρίμ: Ατυχής η απόφαση των ΗΠΑ να παγώσει την πώληση των F-35
    O Μπιναλί Γιλντιρίμ (φωτ. αρχείου: EPA / Luong Thai Linh)

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία η απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ να εγκρίνει νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται τροπολογία που παγώνει την πώληση μαχητικών F-35 στην Άγκυρα. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ έκανε λόγο για μια ατυχής απόφαση που είναι αντίθετη με το πνεύμα στρατηγικής σύμπραξης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως η Άγκυρα διαθέτει εναλλακτικές λύσεις και πως το νομοσχέδιο δεν θα καταστήσει ευάλωτη τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, παρά την κίνηση της Γερουσίας των ΗΠΑ να απαγορεύσει την παράδοση μαχητικών F-35 στην Άγκυρα.

«Το να προκαλεί τεχνητές κρίσεις είναι το στυλ της Δύσης… Τι νόμους θα εφαρμόσετε προκειμένου να επιβάλετε κυρώσεις για την αγορά των S-400; Είναι μια λανθασμένη προσέγγιση, θα οδηγήσει σε κρίση. Έχουμε αγοράσει τους S-400 και ας σταματήσουμε να μιλάμε γι' αυτό», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στο NTV.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.