18 Ιούνιος 2018, 19:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούνιος 2018, 18:54

Ο τουρκικός στρατός στα περίχωρα της Μανμπίτζ

  • Ο τουρκικός στρατός στα περίχωρα της Μανμπίτζ
    (Φωτ. αρχείου: tsk.tr)

Η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτικές περιπολίες στα περίχωρα της πόλης Μανμπίτζ (Ιεράπολη) στη βόρεια Συρία και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα εισέλθουν στην πόλη βήμα προς βήμα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη νότια επαρχία της Αττάλειας, ο Μ. Τσαβούσογλου επισήμανε ότι η Μανμπίτζ θα εκκαθαριστεί όσο το δυνατόν συντομότερα από τους μαχητές των Κούρδων της Συρίας (YPG) και του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK). Τουρκία και ΗΠΑ προσυπόγραψαν έναν οδικό χάρτη με στόχο την απόσυρση των Κούρδων ανταρτών από τη Μανμπίτζ, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ενώ συμφώνησαν να «ασφαλίσουν» από κοινού την πόλη.

Λίγο νωρίτερα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν γνωστοποιήσει ότι Τούρκοι και Αμερικανοί στρατιώτες ξεκίνησαν περιπολίες σήμερα στη βόρεια Συρία, στο πλαίσιο της συμφωνίας Άγκυρας-Ουάσινγκτον.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο Twitter, ο τουρκικός στρατός ανέφερε ότι οι περιπολίες διεξάγονται ανεξάρτητα η μία από την άλλη, κατά μήκος της περιοχής μεταξύ της Μανμπίτζ και του τμήματος του οποίου τον έλεγχο ανέκτησε η Τουρκία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.