2 Ιανουάριος 2014, 19:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:42

Οι Μωμόγεροι αναβίωσαν στο Ροδοχώρι κόντρα στον κακό καιρό. Βίντεο

  • Οι Μωμόγεροι αναβίωσαν στο Ροδοχώρι κόντρα στον κακό καιρό. Βίντεο

Οι Μωμόγεροι αναβίωσαν στο Ροδοχώρι, κόντρα στον κακό καιρό, ανήμερα την Πρωτοχρονιά από τον Πολιτιστικό σύλλογο Ροδοχωρίου "Κομνηνοί"

Η ανακοίνωση του συλλόγου 

"Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πλήθος κόσμου ήρθε από διάφορα μέρη και απόλαυσε για άλλη μια φορά το μεγαλείο και τη συγκίνηση που προσφέρει η αναβίωση των Μωμόγερων που λαμβάνει χώρα για ένατη συνεχή χρονιά στο Ροδοχώρι.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ροδοχωρίου "Κομνηνοί", νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τα παιδιά απ’ το χορευτικό και θεατρικό των Μωμόγερων, τον λυράρη Γιώργο Σκεντερίδη και τον νταουλτσή Κωνσταντίνο Ιμβριώτη, που συνόδευαν τους Μωμόγερους σε όλο το χωριό.

Τους αφανείς ήρωες που έστησαν το σκηνικό στην πλατεία με την φωτιά, αλλά και τους ψήστες. Επίσης ευχαριστεί τον Δασικό συνεταιρισμό που όπως κάθε χρόνο βρίσκεται πάντα στο πλευρό του συλλόγου, έτσι και φέτος έκανε προσφορά τα ξύλα για τις ανάγκες της εκδήλωσης και είχαμε για 9η συνεχή χρονιά, μια πολύ όμορφη και επιτυχημένη εκδήλωση.

Τέλος, όλο τον κόσμο που βρέθηκε και έζησε μαζί μας την αναβίωση των Μωμόγερων στο Ροδοχώρι, θυμίζοντας μας ότι ο σύλλογος επωμίζεται τη μεγάλη ευθύνη, να συνεχίσει ακάθεκτος να τιμά τη βαριά πολιτιστική μας κληρονομιά, φυσικά με τη βοήθεια όλων των κατοίκων του χωριού, και όχι μόνο.

Με τιμή 
Πολιτιστικός σύλλογος Ροδοχωρίου "Κομνηνοί".

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες από την εκδήλωση στο τέλος του κειμένου...

Gallery