18 Ιούνιος 2018, 15:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούνιος 2018, 15:45

Την Τετάρτη η απολογία Μπαρμπαρούση – Αρνείται τις κατηγορίες

  • Την Τετάρτη η απολογία Μπαρμπαρούση – Αρνείται τις κατηγορίες
    Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αποχωρεί από τα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Την απολογία του για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας θα δώσει την Τετάρτη ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης. Ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που παρέμενε άφαντος από την Παρασκευή συνελήφθη σήμερα το πρωί από την Αντιτρομοκρατική σε φιλικό σπίτι στην Πεντέλη ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αρνείται την πράξη που του αποδίδεται.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του η όλη υπόθεση αφορά μια ατυχή επιλογή εκφράσεων που ενσωματώθηκαν στο λόγο του σε μια στιγμή θυμικής έξαρσης. Κατά τον Παναγιώτη Κοραντζόπουλο η φρασεολογία του εντολέα του «προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται», ενώ, όπως τόνισε, «η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της».

Η κατηγορία σε βάρος του βουλευτή αφορά την ομιλία του στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ με αφορμή τη συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ. Ο συνήγορος του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση σημείωσε ότι οι επίμεμπτες φράσεις περί στρατού που θα πρέπει να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας έχουν ανακληθεί. «Πρόθεση του ήταν να θέσει κατά τρόπο εμφατικό τους πολιτειακούς παράγοντες προ των ευθυνών τους», σημείωσε για τον βουλευτή.

Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε αυθημερόν μετά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης στον Άρειο Πάγο, και την αναφορά του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας.