18 Ιούνιος 2018, 19:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούνιος 2018, 16:59

Μοναδικές στιγμές στις εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων παρά την κακοκαιρία

  • Μοναδικές στιγμές στις εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων παρά την κακοκαιρία
    (Φωτ.: Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων)

Μπορεί λόγω κακών καιρικών συνθηκών η τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων να ακυρώθηκε, ωστόσο το «12ο Σταυροδρόμι Παράδοσης και Πολιτισμού» χάρισε μοναδικές στιγμές στους θεατές το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου.

Οι καλοκαιρινές καταιγίδες του σαββατοκύριακου άλλαξαν τον τόπο διεξαγωγής των εκδηλώσεων, αναγκάζοντας όμως τους διοργανωτές να ακυρώσουν την αναπαράσταση του δρώμενου «Παρχάρια», κλείνοντας πρόωρα τις τριήμερες εκδηλώσεις.

Η αυλαία άνοιξε με τη θεατρική ομάδα του Ποντιακού Συλλόγου Γιαννιτσών, η οποία παρουσίασε την κωμωδία του Στάθη Ευσταθιάδη Έργατα και δουλείας. Μετά το τέλος της παράστασης η ΕΠΩΦ τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον αειθαλή λυράρη Νίκο Τσαλικίδη για τη συνολική προσφορά του στην ποντιακή μουσική.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή συλλόγων της ευρύτερης περιοχής. Τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων (παιδικό-εφηβικό και τμήμα δημοτικών χορών), του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερμακιάς Εορδαίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμωτής Καβάλας, του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων και του Συλλόγου Horon Evi από τη Χαλκηδόνα (Καντίκιοϊ) της Κωνσταντινούπολης παρουσίασαν χορούς από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ενώ ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι μέχρι το πρωί.

Σύμφωνα με το σύλλογο, η επόμενη μεγάλη εκδήλωση που θα διοργανώσει θα είναι τον Σεπτέμβριο με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΩΦ.

  • Φωτογραφίες: Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων.
Εκδηλωσεις