17 Ιούνιος 2018, 21:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούνιος 2018, 21:23

Ο ΣΠοΣ Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης για τις εκδηλώσεις μνήμης του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου

  • Ο ΣΠοΣ Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης για τις εκδηλώσεις μνήμης του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου
    Πανήγυρις του Ιερού Ναού Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου Αρκαδικού Δράμας (φωτ. αρχείου: Ιερά Μητρόπολις Δράμας)

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απευθύνει κάλεσμα προς τα σωματεία μέλη του να παραστούν, με τα λάβαρα-σύμβολά τους, καθώς και όσους λυράρηδες επιθυμούν, ώστε να συνοδεύσουν την περιφορά της εικόνας του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και ώρα 7μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευγενίου στο Αρκαδικό του Νομού Δράμας.

Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των παιδικών-εφηβικών τμημάτων των ποντιακών συλλόγων Δράμας.

Επίσης, την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και ώρα 7μ.μ στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευγενίου στα Πετρωτά Νομού Ροδόπης, θα ψαλλεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.

Η φήμη και η λατρεία του Αγίου Ευγενίου ήταν τόσο διαδεδομένη στην Τραπεζούντα, ώστε κατά τη διάρκεια της γιορτής του συγκεντρωνόταν πλήθος πιστών για να τιμήσουν τη μνήμη του.

«Είναι χρέος όλων μας, λοιπόν, να πλημμυρίσουμε τους ναούς αυτούς και με τις ψαλμωδίες να φτάνουν ως τον ουρανό, ιερείς και πιστοί, να αποδώσουμε σεβασμό και αγάπη στον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο. Η χάρις και η ευλογία του Αγίου να μας σκέπει όλους!», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΠοΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.