17 Ιούνιος 2018, 19:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούνιος 2018, 19:32

Γαλλία: Γυναίκα επιτέθηκε με κοπίδι σε ανθρώπους σε σούπερ μάρκετ

  • Γαλλία: Γυναίκα επιτέθηκε με κοπίδι σε ανθρώπους σε σούπερ μάρκετ
    (Φωτ.: radiocapitole.fr)

Μια γυναίκα, που φορούσε μαντίλα, τραυμάτισε ελαφρά με κοπίδι δύο ανθρώπους σήμερα σε ένα σούπερ μάρκετ στο Λα Σεν σιρ Μερ, κοντά στην Τουλόν, στη νότια Γαλλία, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» όπως αφηγήθηκαν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι τοπικές Αρχές προσπαθούν να αποσαφηνίσουν εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. «Πρόκειται προφανώς για ένα μεμονωμένο περιστατικό με πρωταγωνιστή ένα πρόσωπο με διάφορα ψυχιατρικά προβλήματα» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας της Τουλόν, ο Μπερνάρ Μαρσάλ, διευκρινίζοντας ωστόσο: «προς το παρόν δεν έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχει ριζοσπαστικοποιηθεί».

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν τα γεγονότα αυτά είναι τρομοκρατικής φύσης, προκαλούν όμως σε κάθε περίπτωση τρόμο διότι αυτός ο άνδρας (τον οποίο τραυμάτισε και) που δεν έκανε τίποτα δέχθηκε επίθεση στο ταμείο ενός σούπερ μάρκετ» υπογράμμισε ο ίδιος.

Η δράστρια της επίθεσης, την οποία ακινητοποίησαν άνθρωποι που βρίσκονταν στο σούπερ μάρκετ, τέθηκε υπό κράτηση «όσο η κατάστασή της το επιτρέπει», σύμφωνα με τον Μαρσάλ.