17 Ιούνιος 2018, 16:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούνιος 2018, 16:21

Άννα Κορακάκη: Σαν Μακεδόνισσα λυπάμαι, ζητώ ευγενικά να μη φωτογραφηθούν δίπλα μου

  • Άννα Κορακάκη: Σαν Μακεδόνισσα λυπάμαι, ζητώ ευγενικά να μη φωτογραφηθούν δίπλα μου
    H Άννα Κορακάκη φιλά το χρυσό μετάλλιο (φωτ.: EPA / Armando Babani)

«Τελικά πωλούνται. Ή μάλλον προσφέρονται. Απλόχερα. Εκλεπτυσμένα. Και καθόλου δημοκρατικά. Χωρίς λαϊκή εντολή...Αλλά ακόμη κι αν αυτή δινόταν, θα αγνοούνταν ξανά επιδεικτικά. Αντισυνταγματικά». Με αυτές τις φράσεις η Άννα Κορακάκη ξεκινά να ξεδιπλώνει τις σκέψεις της στην ανάρτηση που έκανε σήμερα στο Instagram (και στο Facebook), με αφορμή τη συμφωνία της Ελλάδας με την πΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο συνεχίζει το κείμενό της και ξεσπά: «Σαν Ελληνίδα, Μακεδόνισσα από καταγωγή και με ιδιότητα Ολυμπιονίκη, λυπάμαι που ενώ για χρόνια προσπαθούσα με τις οργανωτικές επιτροπές στις διεθνείς διοργανώσεις –με καθαρά προσωπική πρωτοβουλία– να προσδώσω οποιαδήποτε άλλη ονομασία αρμόζει, πέραν όποιας εμπεριείχε τη λέξη Μακεδονία, επίσημα πια, δεν μπορώ να το κάνω. 

»Αγωνίζομαι αποκλειστικά και μόνο για τη χώρα μας και όλους τους Έλληνες που τη νοιάζονται και την πονάνε. Όσοι δρουν με ασέβεια στην ιστορία, τους αγώνες, τους νεκρούς του τόπου και ενάντια στη λαϊκή επιθυμία, όπως συνέβη σήμερα, ζητώ ευγενικά να μη φωτογραφηθούν δίπλα μου σε ενδεχόμενες μεγάλες αθλητικές επιτυχίες στο μέλλον. Εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα και οι επιτυχίες ανήκουν σε όσους αγαπούν την πατρίδα, έμπρακτα. Ελπίζω η δημοκρατία να μου δώσει τουλάχιστον αυτό το δικαίωμα...».