18 Ιούνιος 2018, 15:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούνιος 2018, 08:48

Τον Ιούλιο το 5ο Αντάμωμα του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη»

  • Τον Ιούλιο το 5ο Αντάμωμα του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη»
    (Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκεται αυτό τον καιρό ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη». Το Σάββατο 7 Ιουλίου (ώρα 20:30), στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας διοργανώνει το 5ο Αντάμωμά του και φιλοδοξεί να χαρίσει μοναδικές στιγμές ποντιακής διασκέδασης στον κόσμο που θα τιμήσει την εκδήλωση.

Παραδοσιακοί χοροί, ποντιακό γλέντι και πλούσια λαχειοφόρος αγορά συνθέτουν το σκηνικό μιας επιτυχημένης βραδιάς.

«Διοργανώνουμε το καθιερωμένο Αντάμωμα για το κλείσιμο της χορευτικής χρονιάς, με σκοπό ο κόσμος να χορέψει και να διασκεδάσει στους ρυθμούς της ποντιακής λύρας και του νταουλιού» δήλωσε η γενική γραμματέας του Συλλόγου Σμαράγδα Καλογιάννη-Γραμματικού στο pontos-news.gr.

Σύμφωνα με το Σύλλογο, στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι» με χορούς από τα παράλια της Μικράς Ασίας, ο Χορευτικός Όμιλος Κρητών «Ζάλας» με χορούς από την Κρήτη, η Ένωση Ποντίων Σαλαμίνας «Παναγία Σουμελά», και το παιδικό τμήμα και το τμήμα ενηλίκων της «Σινώπης» με χορούς από τον Πόντο. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα υπάρξει λαχειοφόρος αγορά τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην αγορά ποντιακών φορεσιών για τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα βρίσκονται οι: Φώτης Κοζυράκης (τραγούδι), Γιάννης Καρασαββίδης (τραγούδι), Δημήτρης Σαχσανίδης (νταούλι), Παύλος Φωτιάδης (νταούλι), Κώστας Φωτιάδης (λύρα), Δημήτρης Κυνηγόπουλος (λύρα), Αλέξανδρος Μιμίδης (αγγείο).

Ελένη Κάλλη

  • Χορηγός επικοινωνίας είναι το pontos-news.gr
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ07
ΙΟΥΛΙΟΣ
2018
20:30
Συμμετέχουν χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων και πολλοί καλλιτέχνες.