14 Ιούνιος 2018, 23:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούνιος 2018, 18:24

Φράσεις του Χόκινγκ και μουσική του Παπαθανασίου θα σταλούν στο διάστημα

  • Φράσεις του Χόκινγκ και μουσική του Παπαθανασίου θα σταλούν στο διάστημα
    Μια φωτογραφία του Στίβεν Χόκινγκ σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας βρισκόταν στο Μεγάλο Ναό της Παναγίας του Κέιμπριτζ όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία (φωτ.: EPA / STR)

Ανάμεσα σε δύο άλλους γίγαντες της επιστήμης, τον Νεύτωνα και τον Δαρβίνο, θα… τοποθετηθεί ο Στίβεν Χόκινγκ, τρεις περίπου μήνες μετά το θάνατό του. Κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί αύριο παρουσία 1.000 καλεσμένων οι στάχτες του Βρετανού κοσμολόγου θα τοποθετηθούν στο Αββαείο του Ουεστμίνιστερ.

Παράλληλα θα σταλεί στο διάστημα ένα μήνυμα με επιλεγμένες φράσεις του Στίβεν Χόκινγκ συνοδεία μουσικής του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Η οικογένεια του κοσμολόγου είπε στο BBC ότι η δορυφορική εκπομπή προς την πλησιέστερη μαύρη τρύπα, την 1A 0620-00 που βρίσκεται σε ένα διπλό σύστημα μαζί με ένα μικρό άστρο, θα είναι ένα μήνυμα ειρήνης και ελπίδας για την ενότητα, και μήνυμα για την ανάγκη μας να ζούμε μαζί και με αρμονία σε αυτόν τον πλανήτη. Η κόρη του, Λούσι, τόνισε ότι πρόκειται για μια όμορφη και συμβολική χειρονομία που δημιουργεί έναν δεσμό ανάμεσα στην παρουσία του πατέρα της σε αυτόν τον πλανήτη, στην επιθυμία του να πάει στο διάστημα και στην εξερεύνηση του σύμπαντος στο μυαλό του.

Όσοι παραβρεθούν στην αυριανή τελετή θα πάρουν σε CD το μήνυμα που θα μεταδοθεί στο διάστημα, μια προσφορά του Βαγγέλη Παπαθανασίου.