14 Ιούνιος 2018, 13:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούνιος 2018, 12:47

Έλληνας διδακτορικός φοιτητής στη Ζυρίχη συγκεντρώνει φυσικές υπογραφές για το Σκοπιανό

  • Η Μακεδονία είναι ελληνική, η Μακεδονία είναι Ελλάδα!
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση φυσικών και όχι ηλεκτρονικών υπογραφών, προκειμένου να πειστεί η κυβέρνηση και οι Έλληνες βουλευτές πως πρέπει να διενεργηθεί δημοψήφισμα για το Σκοπιανό αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πως πρέπει να αναπέμψει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί στην Ολομέλεια, έχει αναλάβει διδακτορικός φοιτητής που εργάζεται στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο Ζυρίχης (ETH) στην Ελβετία.

Ο 26χρονος Χρήστος Σακαρίδης που κατάγεται από την Αθήνα, εκτιμά πως οι φυσικές υπογραφές δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, κάτι που δεν ισχύει για τις ηλεκτρονικές.

Για το εγχείρημά του, δήλωσε στο pontos-news.gr, πως έχει έρθει σε επαφή με κάποιους φορείς αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Όσο για τους λόγους που αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία, μας είπε ότι περιλαμβάνονται στο Άρθρο 120 του Συντάγματος της Ελλάδας που μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η αφοσίωση των Ελλήνων στην Πατρίδα αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωσή τους».

Ως εκ τούτου καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να υπογράψουν το κείμενο συλλογής υπογραφών για δημοψήφισμα προς κύρωση της συμφωνίας για την ονομασία της πΓΔΜ –το απέστειλε στο pontos-news.gr ζητώντας να το επικοινωνήσουμε στους χρήστες μας–, να έρθουν σε επαφή μαζί του στην ηλεκτρονική διεύθυνση christos.sakaridis@gmail.com. Εξάλλου όπως τόνισε, «για τη Μακεδονία οφείλουμε να αγωνιστούμε όλοι οι Έλληνες, είτε οι από την κυρίως Ελλάδα είτε οι πρόσφυγες».


Ο διδακτορικός φοιτητής Χρήστος Σακαρίδης