13 Ιούνιος 2018, 23:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούνιος 2018, 22:27

Χωρίς ταξί και την Πέμπτη η Αθήνα

  • Χωρίς ταξί και την Πέμπτη η Αθήνα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άλκης Κωνσταντινίδης)

Τροπολογία με την οποία καταργείται η υποχρέωση σύναψης τρίωρης μίσθωσης μεταξύ εταιρειών ενοικιαζόμενων οχημάτων και πελατών, κατέθεσε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Η ρύθμιση προβλέπει πως η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης με οδηγό μέσω προκρατήσεως, ορίζεται σε μισή ώρα από τρεις που ισχύει τώρα, για την περίοδο από το μήνα Μάιο έως και τον Αύγουστο, για όλα τα νησιά της χώρας εκτός από την Κρήτη και την Εύβοια.

Αν και η νέα ρύθμιση ικανοποιεί τους ιδιοκτήτες ταξί, κανονικά θα διεξαχθεί η 24ωρη απεργία του κλάδου την Πέμπτη. Δεν αποκλείεται ωστόσο οι ιδιοκτήτες ταξί να αναστείλουν την κινητοποίησή τους όταν ψηφιστεί η τροπολογία.

Θυμίζουμε ότι σε ανακοίνωσή του χθες, Τρίτη, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) ανέφερε ότι οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζήτησαν «την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό», καταγγέλλοντας πως οι θεσμοί επιθυμούν «να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής στην Uber».

Το ΣΑΤΑ υπογράμμισε πως «ξεκινάμε με 24ωρη απεργία από τις 13/6/2018 (6 π.μ.) η οποία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσει οριστικά το ζήτημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ