13 Ιούνιος 2018, 19:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούνιος 2018, 19:18

Πέθανε ο έφορος φιλανθρωπικού της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού Γ. Μαραπάς

  • Πέθανε ο έφορος φιλανθρωπικού της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού Γ. Μαραπάς
    Ο Γ. Μαραπάς με την Αγγ. Κοντοπούλου

Έφυγε από τη ζωή, το Σάββατο 9 Ιουνίου, σε ηλικία 75 ετών, ο Ιωάννης Μαραπάς, έφορος φιλανθρωπικού τμήματος της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε τη Δευτέρα (11/6) το πρωί στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα και η ταφή έγινε στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών. Ο Ιωάννης Μαραπάς γεννήθηκε το 1943 στην Πτολεμαΐδα από γονείς ποντιακής καταγωγής.

Μετά από κάποια χρόνια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και στις αρχές της δεκαετίας του 1980 έγινε μέλος στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού. Το 1985 εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο και μέχρι το θάνατο του κατείχε αιρετή θέση στην Ένωση. Για αρκετά χρόνια υπηρέτησε το σύλλογο από διάφορες θέσεις. Ωστόσο, η διοικητική του δράση επικεντρώθηκε κυρίως στο φιλανθρωπικό και στο χορευτικό τμήμα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, έζησε την ζωή του με κέντρο την οικογένειά του, την σύζυγό του Γεωργία και τις κόρες του Ελένη και Περσεφόνη. Η οικογένειά του αποφάσισε αντί στεφάνου να κατατεθούν χρήματα στο ταμείο του φιλανθρωπικού τμήματος της Ένωσης.