13 Ιούνιος 2018, 17:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούνιος 2018, 17:45

Φόρο τιμής στον Μακεδονομάχο «Καπετάν Φούφα» απέτισε ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας

  • Φόρο τιμής στον Μακεδονομάχο «Καπετάν Φούφα» απέτισε ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας
    (Φωτ.: Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας)

Επιμνημόσυνη δέηση για τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα καπετάν Φούφα και για τους συμπολεμιστές του τέλεσαν ο Δήμος Εορδαίας και η τοπική κοινότητα Φούφα, την Κυριακή 10 Ιουνίου.

Μέλη του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας συμμετείχαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο χωριό και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του καπετάν Φούφα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και ακολούθησε πομπή προς την πλατεία του χωριού όπου βρίσκεται η προτομή του Μακεδονομάχου. Εκεί, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από διάφορους φορείς και εκπρόσωπο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Στον ηρωισμό του καπετάν Φούφα και στο διαχρονικό μήνυμα του Μακεδονικού Αγώνα αναφέρθηκε o κεντρικός ομιλητής Χαρίλαος Ραϊτσίνης (ιστορικός, δρ Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ), κατά την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας. Στη θυσία των Μακεδονομάχων και στην ελληνικότητα της Μακεδονίας επικεντρώθηκαν στα μηνύματά τους ο μητροπολίτης Θεόκλητος, ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φούφα Νικόλαος Βόρσιας και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Απογόνων Μακεδονομάχων. Παρέλαση μαθητών σχολείου και πολιτιστικών συλλόγων ολοκλήρωσαν τις εκδηλώσεις.

  • Φωτογραφίες: Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας.