13 Ιούνιος 2018, 13:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούνιος 2018, 12:37

Σαμαράς για το Σκοπιανό: Αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός

  • Σαμαράς για το Σκοπιανό: Αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τη συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ ασκεί ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος κάνει λόγο για έναν αχρείαστο και ταπεινωτικό συμβιβασμό. «Οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να καλύψουν την καθολική απογοήτευση του ελληνικού λαού», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτηρίζει κακή τη συμφωνία.

Ακόμα κατηγορεί τον Προκόπη Παυλόπουλο για «ανιστόρητη σύμπλευση» που δεν μπορεί να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Όπως λέει, δεν ήταν «εθνικιστής» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, ούτε ήταν «τυχοδιώκτης» ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι το όχημα του αλυτρωτισμού. Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, η κυβέρνηση δεν έδωσε μόνο το όνομα αλλά και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα, «φαλκιδεύοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς, δημιουργώντας πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον, και υπονομεύοντας τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».

«Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπέκλεψαν με τα ψέματά τους την ψήφο του ελληνικού λαού. Ας γνωρίζουν όμως ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψουν και την ψυχή τους», καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.