13 Ιούνιος 2018, 13:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούνιος 2018, 13:11

Νίκος Φίλης για το Σκοπιανό: Να παραιτηθεί όποιος κορυφαίος υπουργός διαφωνεί

  • Νίκος Φίλης για το Σκοπιανό: Να παραιτηθεί όποιος κορυφαίος υπουργός διαφωνεί
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Την παραίτηση όποιου βουλευτή διαφωνεί όχι μόνο στο Σκοπιανό αλλά σε οποιοδήποτε κορυφαίο θέμα υπάρχει σαφή κυβερνητική θέση, ζήτησε ο πρώην υπουργός Παιδείας και νυν βουλευτής Α’ Αθήνας Νίκος Φίλης μιλώντας στον ρ/σ 24/7 και στους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού.

Ο Νίκος Φίλης αναφερόμενος στη στάση του Πάνου Καμμένου, τόνισε πως «Η κυβέρνηση έχει μία γραμμή, αυτή που υπάρχει στις προγραμματικές δηλώσεις. Τότε δεσμεύτηκε στην προσπάθεια για λύση του σκοπιανού στη βάση σύνθετης ονομασίας». Ωστόσο όπως είπε, «θα σχολιάσω τη θέση του κ. Καμμένου τη μέρα της ψηφοφορίας». Όσο για την προοπτική της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο πρώην υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι «Οι αλλαγές στους συνοδηγούς στο πιλοτήριο δεν γίνονται εν πτήσει αλλά μετά τις εκλογές. Χωρίς βιασύνες θα αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα».

Γενικά υποστήριξε πως δεν υπάρχει θέμα συνοχής για τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως διολισθαίνει στον εθνικισμό σε αντίθεση με τον πατέρα του που προσπάθησε να λύσει το Σκοπιανό και τον επέκρινε για προσπάθεια εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μικροκομματικά παιχνίδια.