13 Ιούνιος 2018, 11:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούνιος 2018, 11:46

Μίκης Θεοδωράκης για το Σκοπιανό: Ιστορική ήττα και εθνική μειοδοσία

  • Μίκης Θεοδωράκης για το Σκοπιανό: Ιστορική ήττα και εθνική μειοδοσία
    Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Με ένα μήνυμά του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μίκης Θεοδωράκης τοποθετείται σχετικά με τη συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς και κάνοντας προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο του Φεβρουαρίου στην Αθήνα, σημειώνει ότι η χώρα μας σύρθηκε σε μια «πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας» η οποία έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις.

Μίκης Θεοδωράκης: Ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Ο μουσικοσυνθέτης υπογραμμίζει ότι από την εποχή του ΕΑΜ οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής, ωστόσο σήμερα για πρώτη φορά «αυτοί που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί» υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον και συμπαρασύρουν στον κατήφορο την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

«Μετά από αυτό το μεγάλο “ναι” του κ. Τσίπρα εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα», καταλήγει.