31 Δεκέμβριος 2013, 17:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:42

Ποιοι Ποντιακοί σύλλογοι είπαν τα κάλαντα σε Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

  • Ποιοι Ποντιακοί σύλλογοι είπαν τα κάλαντα σε Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Ποντιακοί σύλλογοι έψαλλαν σήμερα τα κάλαντα στην Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Ευχές με ποντιακή λύρα για τον Ευαγγελο Βενιζέλο

Το 2014 είναι η χρονιά της στροφής προς την οριστική έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο και από την κρίση και ο ελληνικός λαός, που έχει τραβήξει πολλά, έχει το δικαίωμα στην ελπίδα και την προοπτική, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του μετά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που άκουσε από συλλόγους Ποντίων από τη Σταυρούπολη, τις Συκιές, τη Νεάπολη και το Ωραιόκαστρο.

«Η νέα χρονιά είναι η χρονιά της στροφής προς την οριστική έξοδο από το Μνημόνιο και την κρίση. Οι Έλληνες, ο ελληνικός λαός έχει τραβήξει πολλά, έχει υποστεί θυσίες, μεγάλες πιέσεις. Έχει ένα δικαίωμα τώρα στην αισιοδοξία, την ελπίδα, την προοπτική» είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος.

«Αυτό δεν μπορεί να του το στερήσει κανείς. Κανείς δεν πρέπει να ακούει ψέματα ή να έχει ψευδαισθήσεις. Εφαρμόσαμε μια πολιτική δύσκολη, αλλά δυστυχώς ήταν η μοναδική που υπήρχε, η πιο ασφαλής, η λιγότερο επώδυνη παρά τη σκληρότητά της. Δυστυχώς, δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Και τώρα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού αυτό που πετύχαμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες. Γι' αυτό χρειάζεται αλληλεγγύη, συνοχή, εθνική ενότητα. Μόνον έτσι θα στηρίξουμε τη χώρα μας, θα τη στήσουμε όρθια, αυτοδύναμη, ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, τώρα που αρχίζει και η Προεδρία. Και χαίρομαι γιατί σήμερα στείλαμε ευχές σε όλο τον ελληνικό λαό με παραδοσιακό ποντιακό τρόπο, δηλαδή με έναν τρόπο που έχει λεβεντιά, πατριωτισμό, αισιοδοξία και προοπτική» πρόσθεσε.

Μέλη των συλλόγων Ποντίων, με παραδοσιακές ενδυμασίες, τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, είπαν παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα στον κ. Βενιζέλο και τη σύζυγό του, με τη συνοδεία ποντιακής λύρας, και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά.

Παρών ήταν και ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Χρόνης Μακρίδης.

Έψαλλαν τα Ποντιακά κάλαντα στον Φώτη Κουβέλη

Ενώ ο Χορευτικός όμιλος Ποντίων «Σέρρα» είπε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Ποντιακά κάλαντα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής


Τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής επισκέφτηκε σήμερα ο σύλλογος Ποντίων «Αργώ» για τα παραδοσιακά κάλαντα και τις ευχές της Πρωτοχρονιάς. Ακολούθησαν πολεμικοί χοροί από το συγκρότημα του συλλόγου με τις φορεσιές του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στη συνέχεια οι βουλευτές του κόμματος αντάλλαξαν ευχές με τους εκπροσώπους του συλλόγου «Αργώ» για το νέο έτος, την απελευθέρωση της πατρίδας από τους ξένους δυνάστες.


Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr