13 Ιούνιος 2018, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούνιος 2018, 09:22

Γνωρίζετε τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών;

  • Γνωρίζετε τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών;
    (Φωτ.: Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας / Facebook)

Ενημερωτική εκδήλωση για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών και για τη δυνατότητα της φιλικής, εξωδικαστικής επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών, είτε εγχώριων είτε διασυνοριακών, διοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας και η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 15 Ιουνίου 2018, με την υποστήριξη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Στελέχη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας και του «Συνηγόρου του Καταναλωτή» θα βρίσκονται στο χώρο των αναχωρήσεων (Εμπορικό Κέντρο Αεροδρομίου - Χώρος Ελεύθερης πρόσβασης) και θα ενημερώνουν τους επιβάτες για τα δικαιώματά τους, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τα διεκδικούν, διανέμοντας πληροφοριακό υλικό στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να χρησιμοποιήσουν τις ψηφιακές εφαρμογές (Apps) που δημιούργησε το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή προς διευκόλυνση των επιβατών.

Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας και της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Καταναλωτή» (Λεωφ. Αλεξάνδρας 144, Αθήνα), οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται από το επιστημονικό προσωπικό σχετικά με την αποτελεσματικότερη προστασία των δικαιωμάτων τους όταν ταξιδεύουν, καθώς και σχετικά με τη δυνατότητα επίλυσης εγχώριων καταναλωτικών διαφορών ή διαφορών με προμηθευτές εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων της Ισλανδίας και της Νορβηγίας, με απλές διαδικασίες και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Σχετικό πληροφοριακό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή μπορεί να βρει όποιος ενδιαφέρεται και στον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας www.eccgreece.gr.