12 Ιούνιος 2018, 22:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούνιος 2018, 22:18

Χωρίς ταξί την Τετάρτη η Αθήνα

  • Μέχρι τις 16:00 η στάση εργασίας των ταξί στην Αττική
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Επαναλαμβανόμενη 24ωρη απεργία στα ταξί κήρυξε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), καταγγέλλοντας πως οι θεσμοί επιθυμούν «να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής στην Uber». «Ξεκινάμε με 24ωρη απεργία, από τις 13/6/2018 (6 π.μ.) η οποία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσει οριστικά το ζήτημα. Ζητάμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό, αλλά δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουμε με απεργία την επιβίωσή μας», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Απόψε πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΑΤΑ έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς, όπως αναφέρει το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών του κλάδου, «την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ. Η ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση.

»Η έλλειψη σεβασμού από διεθνείς και εγχώριους νταβατζήδες της τουριστικής βιομηχανίας όχι μόνο στους νόμους του Ελληνικού Κράτους ,αλλά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστούν προσβολή και χτύπημα κάτω από τη ζώνη».