12 Ιούνιος 2018, 15:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούνιος 2018, 15:09

Ψηφίστηκε το Πολυνομοσχέδιο στις αρμόδιες επιτροπές

  • Ψηφίστηκε το Πολυνομοσχέδιο στις αρμόδιες επιτροπές
    Η αίθουσα της Ολομέλειας κατά τη συνεδρίαση των διαρκών επιτροπών της Βουλής όπου κοινωνικοί φορείς καταθέτουν τις απόψεις τους για το Πολυνομοσχέδιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου)

Ψηφίστηκε επί της αρχής από την κυβερνητική πλειοψηφία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Το πολυνομοσχέδιο καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση (ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΧΑ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων).

Νωρίτερα, κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου, εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων, ο Δημήτρης Καβαδέλλας δήλωσε «παρών» προκαλώντας έκπληξη, ακόμη και στο προεδρείο, καθώς ο ειδικός αγορητής του κόμματος Μάριος Γεωργιάδης, είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη συνεδρίαση ότι «η Ένωση Κεντρώων καταψηφίζει με χέρια και με πόδια» το νομοσχέδιο.

Ο προεδρεύων Νίκος Μανιός, ρώτησε τον Δημήτρη Καβαδέλλα αν το «παρών» που εκφώνησε είναι δήλωση ψήφου της Ένωσης Κεντρώων ή δήλωση παρουσίας του βουλευτή. Μετά από λίγο, ο ειδικός αγορητής Μάριος Γεωργιάδης, εισήλθε στην αίθουσα και δήλωσε ότι η Ένωση Κεντρώων καταψηφίζει το νομοσχέδιο, όπως έχει δηλώσει εξ' αρχής. Ο προεδρεύων έκανε δεκτή τη δήλωση του Μάριου Γεωργιάδη και ζήτησε να διορθωθεί το πρακτικό της ψηφοφορίας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αντ. Π.