12 Ιούνιος 2018, 10:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούνιος 2018, 10:32

Γιορτάστηκε η 100ή επέτειος από την Ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

  • Γιορτάστηκε η 100ή επέτειος από την Ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
    Το κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (φωτ.: peiraiasnews.gr)

Το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά άνοιξε τις πόρτες του την Κυριακή 10 Ιουνίου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της 100ής επετείου από την Ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και τελούσε υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας και των επικεφαλής της Αρμενικής Ορθοδόξου, Καθολικής και Ευαγγελικής Εκκλησίας της Κοινότητας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τελετή της σημαίας από τους βαθμοφόρους των Αρμενίων Προσκόπων Ελλάδος «Χομενετμέν».

Ακολούθησε η απόδοση των εθνικών ύμνων της Αρμενίας και της Ελλάδας από τη χορωδία «Αγκόπ Παπαζιάν» (του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαμασκαΐν) υπό τη διεύθυνση του Μικιρδίτς Κρικοριάν, ο οποίος στη συνέχεια ερμήνευσε τραγούδια στο ύφος της τελετής. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκαν επίσημοι και μέλη της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής και της Αρμενικής Νεολαίας, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γαλλοαρμένιος αρθρογράφος Αγκόπ Μπαλιάν.

Το παρών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο αρχιεπίσκοπος των Ορθοδόξων Αρμενίων Σεβασμιότατος Κεγάμ Χατσεριάν, ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας Φατέι Τσαρτσογλιάν, ο Αποστολικός Τοποτηρητής της Εξαρχίας των εν Ελλάδι Αρμενίων Καθολικών π. Χοβσέπ Μπεζαζιάν, μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου των Ορθοδόξων Αρμενίων της Ελλάδος, εκπρόσωποι του Αρμενικού Λαϊκού Φιλελεύθερου Κόμματος «Ραμγκαβάρ», εκπρόσωποι του Αρμενικού Κυανού Σταυρού, του «Χομενετμέν», του «Χαμασκαΐν» και άλλων φορέων της αρμενικής κοινότητας.