12 Ιούνιος 2018, 09:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούνιος 2018, 09:34

Δ. Καμμένος: Ιστορική ήττα για την Ελλάδα η χρήση του όρου «Μακεδονία»

  • Δ. Καμμένος: Ιστορική ήττα για την Ελλάδα η χρήση του όρου «Μακεδονία»
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Μια ανάσα πριν από την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σήμερα ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, πιθανότατα για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος έκανε λόγο για μεγαλειώδη και ιστορική ήττα για την Ελλάδα εάν η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συμφωνία με τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Μάλιστα όπως είπε μια τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Ο Πάνος Καμμένος, εξήγησε, σήμερα θα επιβεβαιώσει την πάγια θέση του κόμματος, πως δηλαδή δεν δέχεται οποιαδήποτε παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως δεν μπορεί να δώσουμε γλώσσα μακεδονική. «Δουλευόμαστε; Δεν υπάρχει εθνική ουσία, η Ελλάδα κερδίζει μια μεγαλειώδη ήττα. Αν δώσουμε τη γλώσσα και την εθνότητα δεν θα έχει κανένα νόημα το όνομα, ο αποκλειστικός όρος μακεδονική φεύγει από την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά στη στάση των ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος είπε ότι πρώτα θέλει να δει τη συμφωνία και στη συνέχεια θα μπορέσει να απαντήσει εάν το κόμμα θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Τα οικονομικά φτιάχνουν , τα εθνικά δεν φτιάχνουν, συμπλήρωσε ωστόσο. Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ συμφωνία με τον όρο Μακεδονία.

Το Σκοπιανό, είπε χαρακτηριστικά, μπορεί να είναι μέσα στη λίστα των λόγων για να χωρίσουν οι δρόμοι ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.