12 Ιούνιος 2018, 00:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούνιος 2018, 22:19

Eugénie Brazier: Η Γαλλίδα σεφ με τα έξι αστέρια Michelin (βίντεο)

Μια από τις πιο πετυχημένες σεφ στη γαλλική κουζίνα γεννήθηκε σαν σήμερα το 1895. Ο λόγος για τη Γιουτζίν Μπραζιέ, η οποία ήταν διάσημη σεφ στη Γαλλία και η πρώτη που κατέκτησε τρία αστέρια Michelin το 1933.

Λάτρεις της μαγειρικής της ήταν μεταξύ άλλων ο Σαρλ ντε Γκολ, η Βάλερι και ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν, καθώς και η Μαρλέν Ντίτριχ.

Η Γαλλίδα σεφ ξεκίνησε να μαγειρεύει από 20 ετών «πειράζοντας» και βελτιώνοντας τις τοπικές συνταγές. Το 1921 άνοιξε το πρώτο της εστιατόριο, το «La Mère Brazie», και κατάφερε να μετατρέψει την κουζίνα της Λιόν σε ένα εθνικό φαινόμενο. Αργότερα άνοιξε και δεύτερο εστιατόριο στις Άλπεις, το οποίο επίσης κατάφερε να κερδίσει τρία αστέρια Michelen. Μάλιστα, η επίδοση των έξι αστεριών Michelen της Γιουτζίν Μπραζιέ αποτέλεσε ρεκόρ, το οποίο διατηρήθηκε για 36 χρόνια.

Το Google τιμά με doodle την 123η επέτειο από τη γέννηση της Γαλλίδας σεφ που άλλαξε την ιστορία της γαλλικής κουζίνας.