11 Ιούνιος 2018, 21:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούνιος 2018, 21:23

Νέες απειλές της Άγκυρας: Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητές της για τους οκτώ

  • Νέες απειλές της Άγκυρας: Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητές της για τους οκτώ
    Ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ (φωτ.: CNN Turk)

Τις απειλές εναντίον της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών συνέχισε ο Μπεκίρ Μποζντάγ. «Όπου κι αν βρίσκονται οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, θα τους φέρουμε στην Τουρκία, ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ήδη η Τουρκία έχει δείξει τη δυσαρέσκειά της με τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και όπως είπεο Μπεκίρ Μποζντάγ, η Άγκυρα «πάγωσε» τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων, τονίζοντας ότι η Τουρκία καταδικάζει τη στάση της χώρας μας.

Μάλιστα ανέφερε ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, σε επίπεδο Έλληνα πρωθυπουργού είχε δηλωθεί ότι η Ελλάδα βλέπει θετικά την επιστροφή των πραξικοπηματιών στρατιωτικών.

«Στο σημείο που βρισκόμαστε οι πραξικοπηματίες προστατεύονται», τόνισε και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για παραβίαση των κανόνων μεταξύ των δύο χωρών και τους διεθνούς δικαίου.

«Όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, είτε εντός, είτε εκτός της χώρας δεν θα τους αφήσουμε. Εμείς θα τους πάμε στο δικαστήριο και στο όνομα του λαού μας θα ζητήσουμε λογαριασμό. Όλοι, και ο τρομοκράτης Γκιουλέν, θα βρεθούν στο τέλος ενώπιον της δικαιοσύνης. Εμείς αυτό θα το πετύχουμε, δεν υπάρχει διαφυγή», προειδοποίησε ο Μπεκίρ Μποζντάγ.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι το ζήτημα δεν έχει σχέση με το ΝΑΤΟ ή ΕΕ και πως είναι ένα διμερές θέμα με την Ελλάδα. «Η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί να μετατραπεί σε θέμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και δεν είναι σωστό η Ελλάδα να μεταφέρει το ζήτημα εκεί», τόνισε.

Μάλιστα, επισήμανε ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της για να αντιμετωπίσει όλες τις αδικίες εναντίον της. «Δεν πρέπει να Ελλάδα αισθανθεί προσβολή από αυτό. Εάν εσείς κάνετε κάτι εναντίον της Τουρκίας τότε ασφαλώς και η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της», κατέληξε.

  • ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ.