31 Δεκέμβριος 2013, 09:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:42

Έρχεται η συντέλεια του κόσμου; Τι λένε οι επιστήμονες

  • Έρχεται η συντέλεια του κόσμου; Τι λένε οι επιστήμονες

Έρχεται η συντέλεια του κόσμου; Τι λένε οι επιστήμονες

Σενάρια για την καταστροφή του κόσμου κυκλοφορούν συχνά προκαλώντας πανικό. Η Αποκάλυψη είναι το πλέον σίγουρο αποτέλεσμα για τη Γη και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι το τέλος είναι κοντά! Πώς θα έρθει η συντέλεια; Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι κυριαρχούν τρία σενάρια.

1. Πυρηνική καταστροφή
Μεγάλη η πιθανότητα για έναν πυρηνικό πόλεμο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πολλές είναι οι χώρες που έχουν στο οπλοστάσιό τους πυρηνικά όπλα και άλλα μαζικής καταστροφής. Αυτό που αρκεί είναι ένα λάθος χέρι να τα πυροδοτήσει τη δεδομένη στιγμή.

2. Αστεροειδής
Αν και θεωρείται ο πιο "αδύναμος" ισχυρισμός, δεν σημαίνει ότι η συντέλεια από έναν μετεωρίτη ή αστεροειδή είναι κάτι απίθανο. Άλλωστε, στο παρελθόν εξάλειψε τους δεινόσαυρους, γιατί όχι και την ανθρώπινη φυλή; Οι αστρονόμοι και λοιποί επιστήμονες στηρίζουν το σενάριο αυτό στο γεγονός ότι όσο κι αν έχει προχωρήσει η τεχνολογία, μπορούν να εντοπίσουν επιθετικούς αστεροειδείς γύρω από το σύστημά μας και όχι πέρα από αυτό που μπορεί να είναι και το μοιραίο!

3. Κλιματική αλλαγή
Η Γη όπως την ξέρουμε μπορεί να φτάσει στο τέλος της, καθώς όπως ισχυρίζονται οι περισσότεροι επιστήμονες, η κλιματική αλλαγή είναι και η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας. Αν έχουν δίκιο ακραία καιρικά φαινόμενα θα γίνουν ακόμη πιο ακραία, θα προκληθεί κατάρρευση του οικοσυστήματος, ενώ πόλεις θα βυθιστούν κατω από τους ωκεανούς κι εν τέλει η Γη θα γίνει ακατάλληλη για κατοίκηση από τους ανθρώπους.Πηγή: real.gr