9 Ιούνιος 2018, 19:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούνιος 2018, 19:40

Γιλντιρίμ: Πάγωσε η συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών με την Ελλάδα, όχι με την ΕΕ

  • Γιλντιρίμ: Πάγωσε η συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών με την Ελλάδα, όχι με την ΕΕ
    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ (φωτ.: EPA)

O Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε συνέντευξή του στο NTV, τόνισε ότι «πάγωσε» η (διμερής) συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών μόνο με την Ελλάδα αλλά δεν υπάρχει θέμα ακύρωσης της αντίστοιχης συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η παραπάνω δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού ήρθε λίγο καιρό μετά την απόφαση των ελληνικών Αρχών να απελευθερώσουν τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που είχαν περάσει στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, σημειώνει η ηλεκτρονική έκδοση της Daily Sabah.

«Άφησαν ελευθέρους τους γκιουλενιστές παρόλο που υπάρχουν τόσοι νεκροί και τραυματίες από το αποτυχημένο πραξικόπημα και αυτό δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας», είπε ο Γιλντιρίμ σχολιάζοντας την απελευθέρωση των «8».

Ακόμη, κατέκρινε την ενέργεια της Αυστρίας να κλείσει επτά τζαμιά και να αποβάλει 40 ιμάμηδες (σε μία προσπάθεια καταστολής του «πολιτικού Ισλάμ»), υπογραμμίζοντας ότι είναι μια απόφαση ενάντια στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης, που θα προκύψει μετά τις εκλογές στην Τουρκία, είναι (και) η επανεξέταση της άρσης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα.