9 Ιούνιος 2018, 14:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούνιος 2018, 14:37

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

  • Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Αμετάκλητη κατέστη από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η ποινή δύο ετών που έχει επιβληθεί στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για την υπόθεση της παράβασης καθήκοντος σύμφωνα με την οποία κατηγορείται ότι δεν ενημέρωνε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής πριν αποστείλει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 στη Eurostat.

Κι αυτό παρά την αντίθετη εισήγηση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευσταθίας Σπυροπούλου, που είχε προτείνει την «αθώωσή» του, και άρα να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει ο ίδιος κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε η ποινή.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ανδρέας  Γεωργίου έχει μια άλλη σοβαρή εκκρεμότητα: θα τεθεί και τρίτη φορά στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, την κατηγορία δηλαδή περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς μνημονίων. 

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει το περασμένο καλοκαίρι, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αναιρώντας το απαλλακτικό προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Π. Τσ.