9 Ιούνιος 2018, 11:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούνιος 2018, 11:30

Η Αυστραλία απέκτησε ειδική ομάδα ασφαλείας για τις κυβερνοεπιθέσεις

  • Η Αυστραλία απέκτησε ειδική ομάδα ασφαλείας για τις κυβερνοεπιθέσεις
    (Φωτ.: EPA / Tony Abbott)

Eιδική ομάδα ασφαλείας, για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων και παρεμβάσεων σε εκλογές, δημιούργησε η Αυστραλία εν μέσω ανησυχιών ότι ξένες δυνάμεις αναμειγνύονται σε εσωτερικές υποθέσεις και πριν από τις πέντε εκλογικές αναμετρήσεις που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο μήνα.

Πρόκειται για την Ειδική Ομάδα Εκλογικής Ακεραιότητας (Electoral Integrity Task Force) που θα ταυτοποιεί και θα αντιμετωπίζει κινδύνους για την εκλογική διαδικασία στην Αυστραλία!

«Είναι προληπτικό μέτρο που, στην εποχή της αύξησης του επιπέδου των παρεμβάσεων και της αναστάτωσης, για την οποία δίνει τη δυνατότητα η πληροφορική, θα πρέπει να γίνει ο κανόνας», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκπρόσωπος του αυστραλιανού υπουργείου Εσωτερικών.

Η ανακοίνωση για τη δημιουργία της αυστραλιανής ειδικής ομάδας γίνεται μερικές μόλις εβδομάδες πριν πραγματοποιηθούν πέντε ομοσπονδιακές αναπληρωματικές εκλογές για την πλήρωση κοινοβουλευτικών εδρών, και εν μέσω ανησυχιών στην Αυστραλία για κινεζική παρέμβαση στην πολιτική διαδικασία της. Η Αυστραλία αναμένεται να υιοθετήσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου νομοθεσία με στόχο την παρεμπόδιση ξένης παρέμβασης. Πάντως η Κίνα έχει διαμαρτυρηθεί επισήμως για το γεγονός ότι η Αυστραλία επικαλέστηκε την κινεζική επιρροή ως δικαιολογία για τη νέα νομοθεσία.

Η νέα ειδική δύναμη περιλαμβάνει πολλές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εσωτερικών. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι θα βοηθά την Εκλογική Επιτροπή με τεχνικές συμβουλές και εμπειρογνωμοσύνη.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γ. Α.