8 Ιούνιος 2018, 14:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούνιος 2018, 14:01

Βραζιλία: Έθαψαν βρέφος για 8 ώρες αλλά κατάφερε να ζήσει! (βίντεο)

  • Βραζιλία: Έθαψαν βρέφος για 8 ώρες αλλά κατάφερε να ζήσει! (βίντεο)
    Άποψη του πάρκου Μάτο Γκρόσο (φωτ.: embark.org)

Θαμμένο στο χώμα, στην τρύπα που άνοιξε με τα χέρια η προγιαγιά του, στο εθνικό πάρκο Σινγκού στην πολιτεία Μάτο Γκρόσο της δυτικής Βραζιλίας, εντοπίστηκε ζωντανό από τις τοπικές Αρχές νεογέννητο κοριτσάκι. Το βρέφος που έμεινε στο χώμα οκτώ ώρες, έσωσε νοσοκόμα που είδε τι έκανε η προγιαγιά και ειδοποίησε την αστυνομία.

Το μωρό γεννήθηκε την Τρίτη σε καλύβα της φυλής Καμαγιούρα που ζει στο πάρκο.

Η οικογένεια λέει ότι το μωρό έπεσε με το κεφάλι στο πάτωμα τη στιγμή της γέννησης, μια και η μητέρα του το γέννησε σε μια τουαλέτα, ωστόσο οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για παιδοκτονία ή εάν πράγματι οι συγγενείς νόμιζαν πως πέθανε. «Ο πατέρας του αρνείται να το αναγνωρίσει και η μητέρα του είναι μόλις 15 ετών, έτσι υποψιαζόμαστε ότι προσπάθησαν να σκοτώσουν το νεογέννητο», διευκρίνισε η τοπική αστυνομία με ανακοίνωσή της.


Το βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης του βρέφους

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο διάσωσης του βρέφους που σύμφωνα με τον εισαγγελέα  της πολιτείας Πάουλο Ρομπέρτο δο Πράδο «είναι καλά στην υγεία του αλλά νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα νεογνών».


Το βρέφος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κουιάμπα, στο Μάτο Γκρόσο

Όπως τόνισε ο εισαγγελέας στην έρευνα συμμετέχει επίσης ένας ανθρωπολόγος καθώς και εκπρόσωπος της Funai, της κρατικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τις φυλές των αυτοχθόνων καθώς προσπαθούν να διευκρινίσουν εάν η υπόθεση συνδέεται με έθιμα της φυλής.