30 Δεκέμβριος 2013, 17:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:42

Ξέσπασμα και παραίτηση Χαραλαμπίδη από τον Απόλλων 1926

  • Ξέσπασμα και παραίτηση Χαραλαμπίδη από τον Απόλλων 1926

Ξέσπασμα και παραίτηση Χαραλαμπίδη από τον Απόλλων 1926. Τι ανακοίνωσε ο Απόλλων 1926.

Την παραίτηση του προανήγγειλε με δάκρυα στα μάτια ο Αχιλλέας Χαραλαμπίδης, στον αέρα του Αθλητικού Metropolis! Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς δεν άντεξε την πίεση που δέχεται και ξέσπασε σε λυγμούς. Όπως τόνισε, του ασκήθηκε μεγάλη πίεση για την απόφαση να έρθει ο Αλέξης Αλεξίου, ενώ παράλληλα επισήμανε πως σε 10 μέρες θα αποχωρήσει από την ομάδα της Καλαμαριάς.

Αναλυτικά:

Αρχικά είπε: «Φέραμε έναν προπονητή που δεν τον ήθελε ο κόσμος. Είμαι πολύ στεναχωρημένος για αυτό. Τι άλλο θα θέλανε; Γιατί είναι αντίθετος ο κόσμος; Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια με πολύ δυσκολία».

Εκεί ο κ. Χαραλαμπίδης δεν άντεξε και δάκρυσε στον αέρα του Αθλητικού Metropolis: «Μας κατηγορούσανε κάποιοι ανίδεοι κάποια λαμόγια ότι γίναμε δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ, κάποιοι άνθρωποι που είναι μόνο κουτσομπολιό μόνο καταστροφή. Θέλαμε να ανεβάσουμε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με κάθε μέσο και αυτοί επί τρία χρόνια μας έβριζαν και το ραδιόφωνο δεν τους έπιασε αυτούς να τους πει γιατί τους κυνηγάτε ρε παιδιά; Εμείς ότι μπορέσαμε κάναμε! Εγώ λέω ότι δεν πάει άλλο δηλώνω παραίτηση. Μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να έρθει και να πάρει την ομάδα».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Προσπαθήσαμε να μην είμαστε στο παρασκήνιο, να μην έχουμε λαμόγια προπονητές, να κάνουμε μια υπέρβαση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και να είμαστε καθαροί. Όταν προχωράς καθαρά σου βγαίνει ο στόχος. Δεν θέλαμε την βρωμιά».

Για την χθεσινή επίσκεψη στο μαγαζί του: «Ήρθαν χθες βράδυ από το μαγαζί μου και μου είπανε να μην πάρουμε τον Αλεξίου! Τι είναι δηλαδή ο Αλεξίου; Εγκληματίας είναι; Δεν μπορώ να καταλάβω. Ντροπή ρε γαμώτο. Ντροπή για όλα αυτά που κάναμε. Εγώ ψυχολογικά δεν αντέχω άλλο. Έκανα πάρα πολύ καιρό υπομονή, φάγαμε λάσπη από ανθρώπους που ήρθαν στον Απόλλωνα έπαιξαν στον Απόλλωνα, αλλά κάποτε έχουμε και ορισμένα όρια. Άνθρωποι είμαστε».

Για το αν υπάρχει θέμα αποχώρησης του Αλεξίου: «Θα το σκεφτούμε και αυτό. Θα το δούμε αν θα πάμε με τον Αλεξίου σε αυτές τις 10 μέρες που είναι ανοικτές για τον οποιονδήποτε. 10 μέρες ακόμα. Μετά παραδίδω τα κλειδιά και φεύγω. Χθες ήρθαν από το μαγαζί πολύ άτομα. Δεν ήθελα να φύγω εγώ. Την αλλαγή προπονητή θέλανε. Όλοι αυτοί περιμένουνε την αποτυχία μας. Όλοι περιμένουνε ανεπιτυχή αποτελέσματα να μας στήσουν στην γωνία. Κάνεις έναν αγώνα για να κρατήσεις την ιστορία αυτής της ομάδας, των προσφύγων, των Μικρασιατών, όλων! Γιατί ο Απόλλων τιμά την ιστορία όλων! Σε όλες τις ομάδες υπάρχει συμπαράσταση. Στον Απόλλωνα όχι. Δεν τον θέλουνε τον Απόλλωνα. Άνθρωπος στο ραδιόφωνο που έπαιξε στην Καλαμαριά είπε ότι είναι τρεις οι ομάδες στην Θεσσαλονίκη! Ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής.! Και πετάχτηκε ο κ. Ιωαννίδης και είπε υπάρχει και ο Απόλλων. Όλοι την ξεχνάνε αυτή την ομάδα. Όλοι».

Τέλος είπε:«Οι πόρτες από σήμερα είναι ανοικτές για όλον τον κόσμο, όποιος θέλει να πάρει την ομάδα είναι ευπρόσδεκτος».

Πηγή: metrosport.gr

Άμεση ήταν και η ανακοίνωση στήριξης της ομάδας στον Αχιλλέα Χαραλαμπίδη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Απόλλων 1926:

Ο Όμιλος Φίλων Απόλλωνα Πόντου, ως εκ του καταστατικού του, στηρίζει κάθε χρηστή διοίκηση του Απόλλωνα.

Το Δ.Σ του Ομίλου, θεωρεί απολύτως και αποδεδειγμένα επιτυχημένη την διοίκηση του Κου Αχιλλέα Χαραλαμπίδη και των συνεργατών του. Άνθρωποι, σε μια από τις πιο τραγικές στιγμές στην ιστορία της ομάδας που έφτασε μέχρι τη Δ' Εθνική, που δεν υπολόγισαν χρόνο και χρήμα και ανέβασαν την ομάδα μας 2 κατηγορίες σε τέσσερα χρόνια δε μπορεί παρά να κρίνονται απολύτως επιτυχημένοι και πάνω απ' όλα καθαροί και γνήσιοι Απολλωνιστές.

Δε πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι ο Απόλλων τα τελευταία χρόνια δεν είχε απολύτως τίποτε να δώσει παρά μόνο να λάβει.

Γνωρίζουμε ότι δεν επρόκειτο για επαγγελματίες παράγοντες με εμπειρία και γνωριμίες στον χώρο. Αυτό όμως μας έκανε να εκτιμάμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά τους και να αντιλαμβανόμαστε τα αγνά τους κίνητρα.

Κύριε Αχιλλέα Χαραλαμπίδη, το Δ.Σ του Ομίλου Φίλων Απόλλωνα Πόντου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του σε εσάς και στη διοίκησή σας. Ελπίζουμε να ανακαλέσετε την απόφαση παραίτησης που ανακοινώσατε και αντίθετα να αποτελέσει αυτή η στιγμή ένα νέο εφαλτήριο ενότητας για την ομάδα μας.

Ελπιζουμε να πρυτανεύσει η λογική, η ψυχραιμία και ο διάλογος.

Με εκτίμηση
Δ.Σ Ομίλου Φίλων Απόλλωνα Πόντου