7 Ιούνιος 2018, 15:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούνιος 2018, 15:31

Τον Ιούνιο το 7ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων στην Έδεσσα

  • Τον Ιούνιο το 7ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων στην Έδεσσα
    Η εκδήλωση ξεκινά από τους δρόμους της Έδεσσας (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς»)

Σημείο συνάντησης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς θα είναι το 7ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων της Έδεσσας. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο «Φόρης Γεντζής» έχει τίτλο «Ο χορός είναι ζωή». Διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας, το Δήμο Έδεσσας, με την υποστήριξη των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Μακεδονία, Πόντος, Θράκη, Μικρά Ασία και Ήπειρος θα συνθέσουν το χορευτικό παζλ.

Η εκδήλωση χωρίζεται σε θεματικές ενότητες, κάθε μία από τις οποίες θα αναδείξει ένα διαφορετικό κομμάτι της πλούσιας ελληνικής παράδοσης. Τα χορευτικά γκρουπ θα ξεκινήσουν από διαφορετικά σημεία της Έδεσσας και με τη συνοδεία μουσικών θα καταλήξουν στο στάδιο της πόλης. Εκεί θα παρουσιάσουν σε διαφορετικούς κυκλικούς σχηματισμούς αντιπροσωπευτικούς χορούς από τη Μακεδονία, τον Πόντο, τη Θράκη, τη Μικρά Ασία και την Ήπειρο.


Οι χορευτικές ομάδες που συμμετείχαν στο 6ο αντάμωμα, από ψηλά (φωτ.: Facebook / Ο χορός είναι ζωή)

Στο 7ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων το παρών θα δώσουν ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος», ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Πέλλας «Η Μπίγα», ο Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού, καθώς και ο Σύλλογος Ηπειρωτών «Απειρωτάν». Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η συγγραφέας Ροζαλία Γαβριηλίδου, η οποία είναι και μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

  • Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.