6 Ιούνιος 2018, 20:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούνιος 2018, 20:31

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας απαντά στον Γιάννη Μπουτάρη

  • Παραπέμπεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για την επίθεση στον Μπουτάρη τη 19η Μαΐου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με μια ανοιχτή επιστολή προς τον αμφιλεγόμενο, όπως τον αποκαλεί, δήμαρχο Θεσσαλονίκης η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας παίρνει θέση σχετικά με την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη σχολιάζοντας παράλληλα τις δηλώσεις του. Στην επιστολή τονίζεται ότι καταδικάζεται η σωματική βία κατά του δημάρχου, αλλά παράλληλα σημειώνεται ότι βία είναι και η διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και η άσκηση ψυχολογικής πίεσης σε πολίτες που έχουν προγόνους οι οποίοι έζησαν μια τραγική και απάνθρωπη εμπειρία.

«Ο Γιάννης Μπουτάρης διέσχισε τελευταία τις κόκκινες γραμμές, προκάλεσε, εξύβρισε και άσκησε βία και πειθαναγκασμό σε βάρος των πολιτών εκείνων που δεν συμφωνούν με το δικό του ιδιόμορφο ιδεολόγημα», αναφέρεται.

Ακόμα, η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας κατηγορεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για προσπάθεια εξωραϊσμού της ιστορικής αλήθειας και για προκλητικούς αφορισμούς προκειμένου να εμφανιστεί ως προοδευτικός και φιλελεύθερος. «Με ελλιπή γνώση της Ιστορίας, αβασάνιστα, ομιλεί ως επαΐων για θέματα που αναφέρονται στη σύγχρονη και νεότερη ιστορία της κοινής μας πατρίδας», υπογραμμίζεται.

Η επιστολή που φέρει την υπογραφή του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιάννη Παπουλίδη κλείνει με δύο υποσημειώσεις: πρώτον ότι όσοι βιαιοπράγησαν εναντίον του δημάρχου θα πρέπει να καταδικαστούν και να απομονωθούν, και δεύτερον ότι «ηγέτες» όπως ο Γιάννης Μπουτάρης που συνεχίζουν να προκαλούν και να ασκούν ψυχολογική βία στους πολίτες θα πρέπει να παραμεριστούν και να απομονωθούν «διότι έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση εκατοντάδων χιλιάδων τραυματισμένων Ελλήνων».

  • Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την επιστολή.