6 Ιούνιος 2018, 15:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούνιος 2018, 14:37

Ο Βασίλης Μωυσίδης είναι και επισήμως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

  • Ο Βασίλης Μωυσίδης είναι και επισήμως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης
    (Φωτ.: voria.gr)

Έναν χώρο στον οποίο αισθάνεται σαν στο σπίτι του, στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης, επέλεξε ο Βασίλης Μωυσίδης για να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Στο τέλος Μαΐου είχε κάνει την προαναγγελία από την Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων, και σήμερα έδωσε συνέντευξη Τύπου ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών».

Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία και πρώην γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης είχε τονίσει στο pontos-news.gr ότι είναι μια κίνηση πολιτών και προσωπικοτήτων από την οποία δεν περισσεύει κανείς.

Σήμερα ερωτηθείς για το αν φοβάται ότι θα κατηγορηθεί από τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι δεν διαθέτει αυτοδιοικητική εμπειρία δήλωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να διαχειριστεί τα πράγματα καλά. Ακόμα αναφέρθηκε σε βασικά προβλήματα της πόλης τα οποία χρονίζουν, και στάθηκε ιδιαίτερα στην ασφάλεια των πολιτών, στο κυκλοφοριακό, στην καθαριότητα αλλά και στο μετρό.

Ποντιακής καταγωγής με έντονη συμμετοχή στον οργανωμένο χώρο μέσα από τη ΔΙΣΥΠΕ στην οποία είναι γενικός γραμματέας, ο Βασίλης Μωυσίδης ρωτήθηκε και για τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη. «Η πρόσφατη δήλωση του για το ποντιακό ήταν τραγική, όχι απλά δυσάρεστη. Δεν μπορεί να κάνεις τέτοιες δηλώσεις ο δήμαρχος της πόλης. Με τη στάση του προκαλεί και προκαλεί βάναυσα τους πολίτες της πόλης. Δεν μπορεί να λέει αυτά τα πράγματα και να έχει ασυλία», εξήγησε καταδικάζοντας παράλληλα την επίθεση που δέχτηκε στον Λευκό Πύργο. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη θητεία του νυν δημάρχου σημείωσε ότι έχουν γίνει σημαντικά λάθη και υπογράμμισε ότι δεν τον εκφράζουν ούτε οι θέσεις του για το Μακεδονικό.

Αναφερόμενος στο χώρο της κεντροδεξιάς σημείωσε ότι αν τον τοποθετούν εκεί «δεν έχει κανένα πρόβλημα» διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν θέλει το χρίσμα κόμματος, ενώ σχετικά με τον Μάκη Κυριζίδη που επίσης προέρχεται από τον οργανωμένο ποντιακό χώρο και τη Δευτέρα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, ο Βασίλης Μωυσίδης τον χαρακτήρισε ικανό άνθρωπο και σοβαρό δικηγόρο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Η πρώτη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών» θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στις 19:30 στο Βελλίδειο.